Για μένα...

Editorial

Θα περιέγραφα το παρόν "πειραματικό" blogg μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ως μια εργώδη και ρομαντική προσπάθεια του γράφοντος, να συνεισφέρει στην επιστημονική γνώση γύρω από την διατροφή, τα ποτά, τα τρόφιμα, την χημεία αλλά και την φιλοσοφία, όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά και αμερόληπτα, πέρα από μια "life style" και "main stream" προσέγγιση, βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι στο θεόρατο και θαυμαστό οικοδόμημα της οικουμενικής γνώσης, αλλά και σε αυτό που οι αρχαίοι μας πρόγονοι ονομάζανε τέχνη του "ευ ζην" ή αν θέλετε αυτό που οι λαοί της Καραϊβικής ονομάζουν "pura vida" (ελληνιστί: η χαρά της ξέγνοιαστης ζωής). Ευχή και επιθυμία του γράφοντος είναι τα άρθρα αυτά να αποτελέσουν ερέθισμα για περισσότερη αναζήτηση και να συνδράμουν στην καλύτερη και αρτιότερη ενημέρωση των αναγνωστών. Λόγω της αταλάντευτης πίστης μου στο ιδεώδες της γνώσης και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, επιτρέπω την μερική ή ολική αναπαραγωγή των άρθρων μου, αρκεί να γίνεται αναφορά του blogg με ενεργό link. 
Τα άρθρα που θα παρελάσουν στο blogg, αποτελούν προϊόντα επίπονης έρευνας και προέρχονται επί το πλείστον από δημοσιεύσεις του ιδίου στην μηνιαία εφημερίδα «Οίνος & Ποτό» της Ε.Δ.Ε.0.Π. (Ένωση Διακινητών Εμπόρων Οίνων Ποτών Μακεδονίας - Θράκης).
Στοχεύοντας σε μια πιο "Χαρούμενη επιστήμη" όπως θα έλεγε και ο Φ. Νίτσε, θα προσπαθήσω να αποφύγω τους περιττούς ακαδημαϊσμούς, την περίπλοκη και δύσκαμπτη χημική και μικροβιακή ενίοτε ονοματολογία και ορολογία, για να είναι κατανοητό σε περισσότερους, χωρίς όμως να γίνεται πολύ εκλαϊκευμένο και να χάνει σε εγκυρότητα και ακρίβεια. Γιατί όπως έλεγε και ο «θείος Αλβέρτος» (Αϊνστάιν), «κάθε πράγμα πρέπει να λέγεται όσο πιο απλά γίνεται, όχι απλούστερα...»

Δεκτή και επιθυμητή η κάθε καλόπιστη υπόδειξη και κριτική.


Με Τιμή

Αθανάσιος Δ. Νατσιούλης
Διατροφολόγος -
Οινογνώστης

natsioulisath@gmail.com

Facebook - Natsioulis Thanasis 

Αθανάσιος Δ. Νατσιούλης

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Νατσιούλης Αθανάσιος γεννήθηκε το 1969 στην Ελασσόνα.
- Αποφοίτησε το 1994 από το Τμήμα Διατροφής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης με βαθμό 7,1 - Λίαν καλός.
- Αποφοίτησε το 2019 από το εντατικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης με τίτλο «Διατροφή και Διαιτολογία», με κατεύθυνση "Διατροφή και λειτουργικά τρόφιμα", με υποτροφία και έπαινο. Βαθμός επίδοσης 9,06 - Άριστα.

Διπλωματική διατριβή: «Προσδιορισμός αντιοξειδωτικής ικανότητας και ολικών φαινολικών ενώσεων στο βοτανικό ελιξίριο - Amaro Montechristo και στα επιμέρους φυτικά εκχυλίσματά του».
- Είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων Μη Τυπικής Εκπαίδευσης, από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π).
- Είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής του Ε.Φ.Ε.Τ. ενταγμένος στο Μητρώο Εκπαιδευτών Προσωπικού Επιχειρήσεων Τροφίμων.
- Παρακολούθησε πολυάριθμα συνέδρια, σεμινάρια και μετεκπαιδεύσεις.
- Εργάστηκε διακοπτόμενα επί σειρά ετών από το 1991 - 2004 στην αλυσίδα εστιατορίων Corner Α.Ε., ως Υπεύθυνος καταστημάτων - Επιθεωρητής - Σύμβουλος, με αρμοδιότητες: Εκπαιδευτής - Υπεύθυνος πιτσαδόρων - Υγειονομικός υπεύθυνος - Υπεύθυνος παραγωγής - Ποιοτικού ελέγχου και  Ανάπτυξης έχοντας υπό την εποπτεία του 16 εστιατόρια, ενώ συνέταξε και το εγχειρίδιο λειτουργίας της επιχείρησης (manual).
- Το 1999 στο Sanny Beach Holiday Resort στη Χαλκιδική, ως Υπεύθυνος κουζίνας και  Διευθυντής στο Ιταλικό εστιατόριο.
- Από το 1999 - 2004 ως Διαιτολόγος στα ινστιτούτα αδυνατίσματος Vita Plus.
- Από το 2001 - 2013 εργάστηκε σε Γυμναστήρια της Αλυσίδας Gymnasium, Escape, Viva la vita, Body Balance.
- Το 2004 ως Έκτακτος Επιστημονικός Συνεργάτης - Διαιτολόγος, διετέλεσε Σύμβουλος του προπονητή της Εθνικής Ομάδας Ελληνορωμαϊκής Πάλης Παγγέα Χρήστου.
- Το 2004 και το 2007 στα Αντιβουλιμικά και Αντικαπνιστικά Κέντρα Luxomedical Clinics, ως Διαιτολόγος - θεραπευτής.
- Από το 2005 - 2012 εργάστηκε στον «Ηλίανθο», Οίκο Υγιεινής Διατροφής και Αδυνατίσματος, ως Διαιτολόγος - Υπεύθυνος επικοινωνίας.
- Από το 2000 εργάζεται ως καθηγητής στο Ι.Ε.Κ. Δέλτα και από το 2013 και σε  Δημόσια Ι.Ε.Κ. Εργάστηκε επίσης στο  Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Βαρώση, στο Ι.Ε.Κ.  Πισσαλίδου και στο Ι.Ε.Κ. Αυγερινοπούλου.
- Από το 2001 - 2015 δημοσιεύτηκαν 158 άρθρα του στην εφημερίδα «Οίνος & Πότο», της Ένωσης Διακινητών Εμπόρων Οίνων & Ποτών και σε άλλες εφημερίδες και περιοδικά, όπως στα "Καταναλωτικά Βήματα" το Κέντρου Προστασίας Καταναλωτή, στις εφημερίδες "Τα Νέα",  "Θεσσαλονίκη" κ.α.                                        
- Έχει κάνει διάφορες ομιλίες, διοργανωμένες από το Δήμο Θεσσαλονίκης και Αμπελοκήπων, το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτή κ.α.
- Έχει παραχωρήσει συνεντεύξεις σε τοπικά κανάλια όπως το Μακεδονία TV, Βest TV, Orion TV και σε εφημερίδες όπως "Τα Νέα", "Θεσσαλονίκη" κ.α.